Friday, August 17, 2012

ŞEFTALİ REÇELİ





Bugün 17 Ağustos....


Çoğu insan için hüzünlü bir gün...Gölcük depreminde vefat edenlere Allahtan rahmet  yakınlarına da sabırlar diliyorum...


17 Ağustos benim ve ailem için de hüzünlü bir gün...Babamızın ölüm yıldönümü...17 Ağustos 2005 de kaybettik kendisini daha doyamadan...Rabbim rahmet ve mağfiret eylesin,mekanı cennet olsun inşallah....


Öğlen arası ziyaretine gittim,ne ses var ne de seda...


&&&


Şeftali reçeli ile geldim bugün...Babamın en sevdiği meyve olunca bugün yayınlayayım istedim..."Ben ölürsem yazın şeftali,kışın da portakal dağıtın herkese" derdi...


Oysa ben elimi bile süremem tüylerinden dolayı ,huylanırım.


Eldiven kullanarak soyarım çoğu zaman...Ama reçel için bahçeden şeftalileri büyük kızım topladı,yıkadı ve doğradı bende reçel yaptım...Minicik ağacımızdan bir sürü şeftali çıktı... 





Reçel her zamanki tekniğim ile yapıldı....


   Malzemeler:



  • 1 kg şeftali


  • 3 su bardağı toz şeker


  • 1 çay bardağı su


  • 1-2 adet limon tuzu


  • çay kaşığının ucu ile tereyağı



      Yapılışı:




  • Şaftaliler doğranarak  tencereye alınır ve üzeri şekerle kaplanarak 5-6 saat bekletilir...(Akşamdan sabaha kadar da olabilir)


  • Suyunu veren şeftalilere bir çay bardağı daha su ilave ederek pişirilir...


  • Kaynarken tereyağı ilave edilir ki köpürmesin...


  • Limon tuzu da ilave edilerek kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır...


  • Soğuyan reçel cam kavanozlara konularak serin yerde muhafaza edilir...



                                                   Afiyet Olsun!!!







                          Herkese Hayırlı Bayramlar Diliyorum!!!

No comments:

Post a Comment