Sunday, August 19, 2012

Sarımsaklı Yoğurtlu Makarna Tarifi


Akşam alışverişten geliyorsak eğer veya yemek yapmak için zamanımız kısıtlı ise hemen imdadımıza makarnalar yetişir. Eskiden beri klasikleşmiş bir lezzet aslında sarımsaklı yoğurtlu makarna. Öğrenci arkadaşlarımız olabilir, genç yeni yemek yapmaya başlayan arkadaşlarımız olabilir biz yinede de ellerinin altında bulunması amacıyla tarifi verelim istedik.




Önce makarnayı paketinde yazdığı şekilde ve sürede haşlayalım. Ardından suyun süzelim. Zeytinyağını süzdüğümüz makarnaya ekleyip karıştıralım.




Küçük bir kabın içerisinde ezmiş olduğumuz sarımsakları, yoğurt ve bir miktar su ile birlikte çırpıyoruz.




Ayrı bir tavada tereyağını hafif yakar gibi rengi değişene kadar eritelim. İstediğimiz kıvama geldikten sonra ocaktan alalım ve pul biberi ekleyip karıştıralım. Pul biberin rengini alacaktır bir süre sonra.




Makarnamızı servise hazırlayalım. Makarnayı servis tabağımıza alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim, onun üzerine de tereyağlı sosumuzu dökelim. Pul biber ve nane ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment