Monday, September 17, 2012

Tavuklu Fırın Makarna Tarifi




































Tavuklu Fırın Makarna



MALZEMELER

1/2 Paket Firin Makarnasi

1 Parça Kemikli Tavuk Gögsü

1 Paket Kremali Mantar Çorbasi

3 Yemek Kasigi Tereyag

l Çay Bardagi Rende Kasar

1 Su Bardagi Süt

1 Su Bardagi Tavuk Suyu

1 Yumurta

YAPILIŞI

Makarnayi kaynar tuzlu suda haslayip, süzün. Tavugu hasladiktan sonra,

ayiklayin ve etlerini didikleyin. Kremali Mantar Çorbasini bir tencereye

dökün. Üzerine süt, tavuk suyu ve tereyag ilave ederek pisirin. Koyulasinca,

tavuk parçalarini, çirpilmis yumurtayi, kasar rendesinin yarisini, tuz ve

karabiberi ekleyip karistirin. Içine süzülmüs makarnalari da ilave edip iyice

harmanlayin. Hazirladiginiz karisimi tereyagi ile yaglanmis firin kabina dökün.

Üzerine kalan rende kasari serpin. Isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Sicak

servis yapin.

No comments:

Post a Comment