Monday, September 17, 2012

Kıbrıs Tatlısı Tarifi


Kıbrıs tatlısı olarak bilinen çok hafif ve çok lezzetli bir tatlı tarifi var sırada. Bayramda misafirlerinize farklı tatlılar sunmak istiyorsanız tatlı tariflerini takip etmeyi ihmal etmeyin. Bayrama kadar çok değişik tatlı tarifleri paylaşacağız.




Önce şerbetini hazırlayalım ki biz tatlıyı yaparken o da soğusun bu arada. Şerbet için su ve şekeri tencereye alalım ve 15 dakika kadar kaynatalım. Tencereden almadan önce 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım. Biz tatlı hamurunu hazırlayana kadar o soğusun.




Şeker ve yumurtayı derin bir karıştırma kabının içerisine alalım ve köpürene kadar iyice çırpalım. Köpürdükten sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştıralım.




Kare bir borcamı yağlayalım ve hamuru borcamın içerisine dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 150 derecelik fırında tatlımızı pişirelim.




Pişen tatlıyı fırından çıkardıktan sonra sıcağı sıcağına soğumuş olan şerbeti yavaş yavaş üzerine gezdirelim ve soğumaya bırakalım tatlıyı.




Krema için gerekli olan malzemeleri tencereye koyalım ve karıştıralım. Ardından ocağa alıp kısık ateşte muhallebi kıvamından biraz daha koyu bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirelim.




Tatlı yeterince soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz muhallebiyi tatlının üzerine yayalım ve isteğimize göre fındık veya ceviz parçaları ile tatlımızın üzerini kaplayıp soğuttuktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment