Monday, July 30, 2012

KIRMIZI KÖZ BİBER SARMASI





    Közlenmiş kırmızı biberler ile yapılan bu tarifi,aperatif veya meze olarak yapabilirsiniz.Ben biber közlemeye vaktimin olmadığı veya biberin mevsimi olmadığı zamanlar için önceden közleyip dondurucuda sakladığım biberleri kullanıyorum.Aslında bu tarifi kavanozda  hazır közlenmiş olarak satılan kırmızı biberlerle de  yapabilirsiniz ama köz tadının olmaması bence lezzeti bayağı değiştiriyor.Girintisi,çıkıntısı olmayan düzgün ve aynı boylarda biberler seçerseniz,her yanını daha kolay közleyip,daha kolay sarabilirsiniz.İç malzemesi için   beyaz peynir veya daha da iyisi tatlı lor kullanabilirsiniz.
Malzemeler:



  • 1 kg iri kırmızı biber 


  • 250 gr tatlı lor veya beyaz peynir 


  • 1/2 demet maydanoz 


  • 1/2 su bardağı ceviz


  • Bir kaç dal taze soğanın yeşil yaprağı 


  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • Tuz







Yapılışı:



  • Kırmızı biberler fırının ızgarasında veya mangal ateşinde közlenip,soğumadan kabukları soyulur.


  • Çekirdekli kısımları temizlenip,tezgah üzerine açılarak yayılır.


  • Çatal ile ezilmiş peynire,ince kıyılmış maydanoz ve irice dövülmüş cevizler eklenip,karıştırılır.


  • Peynirli karışım biberin geniş ucuna yayılıp,rulo şeklinde sarılır.


  • Taze soğanın yeşil yapraklarına sıcak su dökülüp,yumuşatılır.


  • Biber ruloları,haşlanıp yumuşamış taze soğanın yeşil yaprakları ile bağlanır.


  • Üzerine zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanozlar serpilip,servis edilir.

No comments:

Post a Comment